Marine Guide brevet

Onze instructeur, Rob van der Heiden, heeft gisteren van SSI het Marine Guide brevet mogen ontvangen!

Marine Guide wordt verstrekt aan Dive Guide’s/-Masters of hoger die Marine Ecology en minimaal 4 van de 5 andere Ecology brevetten hebben. Het is dus een onderscheiding voor duikprofessionals die duikers bewuster kunnen maken van het onderwaterleven en het beschermen ervan.

SSI is enkele jaren geleden gestart met Blue Oceans om de oceanen te beschermen. SSI verzorgt alle duikopleidingen vanuit digitale boeken, verstrekt digitale brevetten en als er een brevet geprint wordt besteld is het 100% plastic vrij. Hiermee zet SSI zich in voor het beschermen van de oceanen en de bewoners ervan.

Onze instructeur, Rob van der Heiden, bezit alle 6 de instructeurs brevetten voor de ecology programma’s die door SSI worden gegeven!

Inmiddels heeft Marco te Loo, één van onze andere instructeurs, ook het brevet Marine Ecology ontvangen!

Wil jij als duiker ook alles weten over één of meer van deze ecology specialty’s? Of wil je zelf instructeur worden voor deze specialty’s? Neem dan snel contact op met ons voor de mogelijkheden en prijzen.

Perfect Buoyancy lessen

Perfect Buoyancy specialty lessen in zwembad Vreeloo in De Lier

Tijdens de specialty Perfect Buoyancy werken onze cursisten aan het drijfvermogen en neutraal in het water liggen. Door onze aanpak, 1 instructeur op maximaal 2 cursisten, krijgen onze cursisten alle aandacht en begeleiding om zo het maximale resultaat uit de lessen te halen.

Diverse oefeningen zorgen ervoor dat onze cursisten grote stappen maken in het beheersen van hun drijfvermogen. De lessen worden altijd gestart met uitloden! Dit is de basis om neutraal in het water komen te liggen. Veelal gebruiken cursisten in basis te veel lood. De bewustwording dat je met minder ook onder kan komen is belangrijk.

Daarna gaan we werken met diverse oefeningen om te laten zien hoe je zonder constant lucht in en uit je BCD te laten lopen je drijfvermogen kan regelen om obstakels te overbruggen. Cursisten maken dan ook enorme stappen in deze lessen!

De koraalriffen, ook ook je mededuikers, worden blij van duikers die goed hun buoyancy onder controle hebben.

Wil jij dit ook? Boek dan snel je eigen specialty Perfect Buoyancy! Voor boeken of meer informatie klik je hier.

Mariska gefeliciteerd met Buoyancy brevet

Mariska van harte gefeliciteerd met het behalen van je Perfect Buoyancy brevet!

Afgelopen vrijdagavond heeft Mariska haar 2e buoyancy les gehad in zwembad Vreeloo. Tijdens de lessen was het doel om perfect uitgetrimt en neutraal in het water te liggen. Zeker voor cursisten die net hun Open Water Diver brevet hebben gehaald is dat een uitdaging. Maar ook bij veel duikers die al langer hun brevet hebben ontbreekt het vaak aan de skills om dit te kunnen. Zeker als je in de buurt van koraal riffen duikt zou iedereen dit perfect moeten beheersen om geen schade aan te richten. Helaas zien we te vaak anders.

Mariska besloot direct aansluitend aan het behalen aan haar Open Water Diver brevet 4 specialty’s te boeken. Ze heeft inmiddels Nitrox en navigatie afgerond. Aansluitend aan Perfect Buoyancy gaat ze nog diep duiken doen. Met deze specialty’s op zak is Mariska in ieder geval klaar om te gaan genieten van het duiken.

Perfect buoyancy brevet ssi

We zijn gestart met uitladen. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van de opleiding. Daarna hebben we Mariska een aantal keren een correcte opstijging en afdaling laten maken. Toen was het tijd om te ervaren dat je niet constant lucht in en uit je BCD hoeft te doen om goed uitgetrimt te liggen. Ook hebben we nog wat oefeningen gedaan met verschillende blokjes lood. Dit om de focus geheel op de ademhaling te krijgen. Het gevolg daarvan was dat Mariska perfect in het water kwam te liggen tijdens alle mogelijke omstandigheden.

De koraal riffen kunnen blij zijn met duikers als Mariska die hun buoyancy goed weten te beheersen!

Wil jij net als Mariska ook je buoyancy leren beheersen? Meldt je dan snel aan voor je eigen Perfect Buoyancy opleiden! Voor meer informatie kijk je hier of neem je contact op.

Ecology specialty’s

Bij duikschool in2dive nu de SSI Ecology specialty’s gegeven door een dierenarts!

Duikschool in2dive heeft een unieke combinatie waarbij een dierenarts alle Ecology specialty’s van SSI geeft. Hierdoor krijg je les van iemand die echt alles weet van dieren! Je kunt bij ons dus unieke lessen volgen van die niet alleen wat theorie heeft geleerd maar ook beroepsmatig alles weet van dieren.

Heb je interesse in één van de volgende specialty’s:

  • ssi specialty manta & ray ecology
  • assi specialty shark ecology
  • ssi specialty coral identification
  • ssi specialty sea turtle ecology
  • ssi specialty fish identification

Boek deze dan bij in2dive voor les van een echte kenner! Ook als je instructeur wilt worden in één van deze specialty’s ben je natuurlijk welkom.

Informeer hier naar de mogelijkheden. Prijzen vindt je hier.

Specialty Advanced Wreck Diving

Vanaf 1 juni 2021 is de specialty Advanced Wreck Diving te boeken bij duikschool in2dive!

Wij willen bij deze ook onze instructeur Rob van der Heiden van harte feliciteren met het behalen van het instructeursbrevet Advanced Wreck Diving! Hiermee komt deze specialty ook beschikbaar voor onze cursisten die behoefte hebben aan een vervolg op de specialty Wreck Diving.

Advanced Wreck DIving SSI specialty wrak duiken gevorderden

Waar de specialty wrakduiken de basis legt voor wrakduiken gaat deze specialty wrak duiken voor gevorderden een stap verder. Tijdens deze opleiding wordt onder andere dieper ingegaan op buoyancy en het belang ervan, het gebruik van duiklampen en het nut van een back-uur lamp, buddy zoek en de acties erna en leggen van lijnen om zo de weg terug te kunnen vinden in geval van slecht zicht. Waar je bij Wreck Diving alleen rondom een wrak leert duiken leer je een wrak penetreren binnen de daglichtzone. Na het behalen van deze specialty ben je dan ook gebrevetteerd om veilig een beperkte penetratie van een wrak uit te voeren samen met een buddy.

Heb je interesse in deze specialty? Boek dan snel en/of neem contact op voor informatie over de mogelijkheden. Prijs informatie vindt je hier.