Je heb besloten om de eerste stap te maken in je duik professional carrière en Dive Master te worden en wilt graag het Dive Master brevet halen. De één doet dit om zijn passie voor duiken over te brengen op duikers de ander wil gewoon nog meer kennis hebben over duiken.

Iedereen die start met deze opleiding heeft een andere basis als duikkennis en duikervaring. De één heeft zijn Open Water Diver brevet net op zak en de ander heeft bijna alle specialty’s op zak en overal ter wereld al gedoken. Voor beide uitersten is deze opleiding een interessante stap in de duik carrière. Wij hebben voor beide groepen een passende Dive Master opleiding. Voor iedereen die er tussenin zit hebben we natuurlijk ook een passende opleiding.

SSI Dive Master brevet

Heb je nauwelijks duikervaring?

Voor de Open Water Diver met nauwelijks ervaring hebben we een speciaal voordeel pakket waarin de vereiste specialty’s zijn opgenomen. Dit voordeel pakket bestaat uit de volgende specialty’s:

 • Deep Diving
 • Enriched Air Nitrox
 • Navigation
 • Night & Limited Visibility
 • Diver Stress & Rescue
 • React Right
 • Science of Diving
 • Dive Guide

Informatie over dit voordeel pakket vindt je hier. Dit voordeel pakket levert je een flinke korting op!

Heb je veel duik ervaring en de benodigde specialty’s afgerond?

Voor de duiker die op de specialty’s Dive Guide en Science of Diving na (minimaal) alle specialty’s die hiervoor worden genoemd in zijn bezit heeft hebben we ook een pakket. Het pakket bestaat uit de volgende specialty’s:

 • Science of Diving
 • Dive Guide

Informatie over dit voordeel pakket vindt je hier. Ook dit pakket levert je korting op.

Heb je meer ervaring dan een Open Water Diver maar niet alle vereiste specialty’s al in je bezit?

Voor de duiker die tussen weinig ervaren en heel ervaren in zit kunnen wij een passend voordeel pakket samen stellen. Kijk voor de voordeel pakketten hier of neem contact met ons op dan stellen wij in overleg met jou een passend pakket voor je samen.

Wat heb je allemaal nodig voor het halen van jou Dive Master brevet?

 • een SSI Open Water Diver brevet of gelijkwaardig van welke duikorganisatie dan ook
 • een goede gezondheid waarvoor je een medischeverklaring moet invullen
 • lesmateriaal
 • theorielessen
 • zwembadlessen
 • buitenwater duiken
 • een zwembad en buitenwater duikuitrusting
 • 60 gelogde duiken (bij afronding van de Dive Master opleiding)
 • alle hierboven genoemde specialty’s

Hoe gaat het verder nadat ik mijn keuze heb gemaakt?

Na boeken van de opleiding en betaling van het cursusgeld ontvang je van duikschool in2dive de digitale lesstof. Je kunt de lesstof doornemen op je telefoon, tablet en/of computer. Hierdoor kun je altijd bij je lesstof. Voor de theorielessen neem je de bij het hoofdstuk horende theorie thuis door zodat je de basis stof kent. Je instructeur test tijdens de lessen of je de theorie snapt en geeft extra en aanvullende theorie. Na de theorielessen maakt je een “examen” waarin je kennis wordt getoetst. De instructeur spreekt eventuele fouten met je door en legt de stof nogmaals uit.

In het zwembad leer je de benodigde duik skills die je nodig hebt om aan de eisen van de specialty te voldoen. Omdat we maximaal 2 cursisten per instructeur hebben tijdens de lessen kun je onder begeleiding van de instructeur de skills maximaal oefenen en zorgen we dat je ze echt beheerst. Na de theorie en zwembadlessen ga je buitenwater duiken maken. Tijdens deze (echte) duiken wordt door je instructeur getoetst of je de skills echt beheerst en op de juiste wijze uitvoert. Tijdens de Dive Guide lessen ga je ook echt duikers gidsen en duik briefings geven.

Als je alles goed hebt doorlopen, en minimaal 60 duiken hebt gemaakt, ontvang je het digitale Master Diver brevet als je ook je aanmelding hebt gedaan bij SSI om DivePro te worden!

Alle SSI erkenningsbrevetten ontvang je natuurlijk ook. Specialty Diver wordt je bij 12 duiken en 2 specialty’s, Advanced Open Water Diver bij 24 duiken en 4 specialty’s en Master Diver bij 50 duiken, 4 specialty’s en Stress & Rescue.

Ik heb geen eigen duikuitrusting!

Omdat je al een Open Water Diver brevet hebt en voor je Dive Master brevet gaat gaan wij er van uit dat je over een eigen duikuitrusting beschikt. Heb je die niet of nog niet compleet dan kan je bij ons een uitrusting of deel hiervan huren tegen aangepaste prijzen. Zo houden wij het toch betaalbaar voor je.

Wat na afronding van het Master Diver brevet?

Na afronding zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt ook verder om Assistent Instructeur te worden waarna je Open Water Instructeur kunt worden. Je kunt als Dive Master ergens in de wereld voor een duikcentrum, -resort, -duikschip of liveaboard gaan werken om duikers te begeleiden tijdens de duiken die ze maken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon gaan genieten van het duiken en de opgedane kennis of je kennis en ervaring delen met je buddy’s die graag duiken met een Dive Master.

Duikschool in2dive is gevestigd in het Westland. Zwembadlessen worden gegeven in De Lier. De theorielessen in Honselersdijk. Hierdoor komen veel van onze cursisten uit De Lier, Honselersdijk, Naaldwijk, Wateringen, Hoek van Holland, ’s Gravenzande en Poeldijk. Maar ook buiten het Westland weten inmiddels vele cursisten duikschool in2dive te vinden om te leren duiken. Zo hebben wij inmiddels cursisten uit Rotterdam, Delft, Vlaardingen, Schiedam, Maassluis, Maasland, Den Haag, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg  en Leiden mogen verwelkomen.