Open Water Diver brevet

Wilde je altijd al leren duiken en je duikbrevet halen? Haal dan je Open Water Diver brevet bij in2dive. Duikschool in2dive biedt deze basis duikopleiding aan met persoonlijke begeleiding en maximale aandacht. Hoe doen wij dit? Door maximaal 2 cursisten per instructeur zowel tijdens de theorie-, zwembad- en buitenwaterlessen. Hierdoor leer je niet duiken maar maakt duikschool in2dive een duiker van je!

SSI Open Water Diver brevet

Wat heb je allemaal nodig voor het halen van je duikbrevet:

  • een goede gezondheid waarvoor je een medischeverklaring moet invullen
  • lesmateriaal
  • 5 theorielessen (van een instructeur van ons duikcentrum)
  • 5 zwembadlessen
  • 4 buitenwater duiken
  • een zwembad en buitenwater duikuitrusting

Hoe verder?

Na betaling van het cursusgeld ontvang je van duikschool in2dive de digitale lesstof en een digitaal logboek. Je kunt de lesstof doornemen op je telefoon, tablet en/of computer. Hierdoor kun je altijd bij je lesstof. Voor de theorielessen neem je de bij het hoofdstuk horende theorie thuis door zodat je de basis stof kent. Je instructeur test tijdens de lessen of je de theorie snapt en geeft extra en aanvullende theorie. Na de theorielessen maakt je een “examen” waarin je kennis wordt getoetst. Na het examen spreekt de instructeur eventuele fouten door en legt de stof nogmaals uit.

Bij in2dive dus (echte) theorielessen en niet alleen zelf studie! Let op elders moet je vaak alleen zelf de digitale lesstof doornemen en ontbreken de theorielessen waardoor de lessen goedkoper kunnen worden aangeboden. Bedenk echter dat uitleg van een instructeur je echt helpt om goed de lesstof te kunnen begrijpen. Sommige duikscholen gebruiken deze methode als verdienmodel. Eenmaal binnen lukt het cursisten vaak niet om het theorie-examen te halen waardoor ze moeten betalen voor herexamen of alsnog bij moeten betalen voor theorielessen. In2dive heeft er bewust voor gekozen deze vorm van lesgeven niet aan te bieden! Wij gaan voor kwaliteit en willen cursisten die echt kunnen duiken afleveren. Duiken is namelijk een combinatie van Kennis, Materiaal, Ervaring en Skills.

In het zwembad leren we je de benodigde skills die je nodig hebt om aan de eisen van het open water brevet te voldoen. Omdat we maximaal 2 cursisten per instructeur hebben tijdens de lessen kun je onder begeleiding van de instructeur de skills maximaal oefenen en zorgen dat je ze echt beheerst. Na de theorie en zwembadlessen ga je 4 buitenwater duiken maken op 2 dagen. Tijdens deze (echte) duiken wordt door je instructeur getest of je de skills echt beheerst en op de juiste wijze uitvoert.

Als je alles goed hebt doorlopen ontvang je het digitale Open Water Diver brevet en mag je overal ter wereld tot 18 meter diep duiken!

De duikuitrusting leen je van ons! Dus je hoeft niets aan te schaffen.

Voor de zwembadlessen en buitenwater duiken krijg je van duikschool in2dive een complete scuba zwembad- en buitenwater uitrusting te leen. Je krijgt deze scuba diver uitrusting van ons mee naar huis zodat je ervaart hoe het is om een echte duiker te zijn en zelf je spullen te drogen en verzorgen tussen de lessen en duiken door. Je hoeft dus geen eigen spullen aan te schaffen tijdens de duikopleiding. Pas als je je Open Water Diver brevet hebt en verder wilt met duiken kan je beslissen of je een uitrusting koopt of huurt.

Meer informatie over prijzen voor het halen je je duikbrevet of een van onze andere duikopleidingen klik dan hier.

Duikschool in2dive is gevestigd in het Westland. Zwembadlessen worden gegeven in De Lier. De theorielessen in Honselersdijk. Hierdoor komen veel van onze cursisten uit De Lier, Honselersdijk, Naaldwijk, Wateringen, Hoek van Holland, ’s Gravenzande en Poeldijk. Maar ook buiten het Westland weten inmiddels vele cursisten duikschool in2dive te vinden om te leren duiken. Zo hebben wij inmiddels cursisten uit Rotterdam, Delft, Vlaardingen, Schiedam, Maassluis, Maasland, Den Haag, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg  en Leiden mogen verwelkomen.