Esther, Rob en JP maken eerste duiken in TODI

Esther, Rob en JP zijn deze winter gestart met hum SSI Open Water Diver opleiding. Omdat wij het buitenwater, op dit moment is het 9 graden, nog te koud vinden hebben we aangeboden om de eerste 2 duiken van de opleiding in TODI te gaan maken.

TODI is een binnen duiklocatie in Beringen in Belgie. Deze locatie is ca 10 meter diep en er liggen een aantal auto wrakken, een tunneltje, grot, bomen enzovoort in. Verder zwemmen er een paar duizend vissen in rond. Dus een prima locatie om te duiken en oefeningen voor je brevet te doen. Daarnaast is het water helder en door de vissen is het erg leuk voor cursisten om op die manier kennis te maken met duiken.

Het was een geslaagde dag en alle drie hebben ze genoten van de duiken die ze hebben gemaakt. En nu maar hopen dat het de komende dagen en weken heel mooi weer wordt zodat het buitenwater goed opwarmt en ze snel de buiten water duiken kunnen maken!

Melan en Carlo halen React Right brevet

Melan en Carlo hebben afgelopen woensdag het SSI specialty brevet React Right gehaald. We willen ze daar beiden van harte mee feliciteren.

React Right

Het React Right brevet bestaat uit de volgende onderdelen:

  • CPR – reanimeren
  • AED – automatische externe defibrilator
  • O2 – zuurstof toedienen
  • Eerste hulp – o.a. Wonden behandelen

Dus behalve reanimeren van een pop moest daarbij ook de defibrilator worden aangesloten en bediend. Ook werd ingegaan op specifieke duikongevallen en het toedienen van 100% zuurstof, het in en uitgeklaard halen van een zuurstofset en instellen van de juiste hoeveelheid. Verder kwamen verslikken, beroerte, breuken, slachtoffer benaderen enz. enz aan bod.

Kortom een hele leerzame specialty waar je ook buiten het duiken om iets aan hebt. Verder is het ook altijd fijn als je een buddy hebt die weet hoe te handelen bij een ongeval. Als je richting divepro wilt is deze opleiding verplichte kost.

Wil je zelf ook je React Right brevet halen? Neem dan snel contact met ons op!