Ashley en Zoë naar Todi

Ashley en Zoë zijn afgelopen zaterdag naar Todi in België geweest voor duik 1 en 2 van hun Open Water Diver opleiding. Omdat het buitenwater nog veel te koud is en beide dames eind november hun theorie en zwembad opleiding al hadden afgerond zijn we met hen naar Todi gegaan. Todi ligt in Beringen en is een geweldige binnen locatie met een paar duizend vissen. Naast de vissen is er een grot, mijngang, een bar en enkele autowrakken onder water. Naast een geschikte oefenlocatie is er dus ook genoeg te doen en zien onderwater.

Todi duiken open water diver brevet Zoe Ashley

Na eerst een rondje door het zwembad gemaakt te hebben was het tijd voor de oefeningen uit duik 1. Daarna hebben we een fles gewisseld en zijn we weer te water gegaan. Daarna was het tijd voor de oefeningen uit duik 2. Na deze doorlopen te hebben was het weer tijd voor fun. Na bijna in totaal 2 uur in het water begon het ondanks de 5mm pakken toch wat koud te worden voor de dames. Dus zijn we de spullen op gaan ruimen en om gaan kleden.

Na nog wat eten en drinken zijn we terug naar huis gereden en hebben nog nagepraat onderweg. Beide dames zijn nu nog enthousiaster over duiken dan na het zwembad. Ook de uitrusting die ze aan hadden geschaft via in2dive zoals een masker en duikcomputer waren goed bevallen. Nu wachter op warmer water buiten zodat ze duik 3 en 4 kunnen doen zodat ze hun Open Water Diver brevet hebben. Beide dames hebben besloten gelijk door te gaan voor 2 specialty’s om meer kennis te krijgen. Ze gaan hun Nitrox en Diep duik brevet halen.

Wil jij ook je SSI Open Water Diver duikbrevet halen? Informeer dan snel naar de mogelijkheden of boek direct je opleiding.