Davey en Olivier behalen navigatie brevet

Davey en Olivier behalen hun navigatie brevet afgelopen zondag.

Zondagochtend op Zandeiland 4 in Vinkeveen zijn Davey en Olivier al vroeg aanwezig. Ze hebben hun theorieles gehad en hun theorie examen inmiddels gehaald. Dus staan de buiten duiken die dag op het programma.

Tijdens de buiten duiken gaan ze het geleerde in de praktijk laten zien. Ze krijgen diverse oefeningen zoals natuurlijke navigatie, kompas navigatie en oefenen in het combineren ervan. Ook wordt tijd een factor die ze in de gaten leren houden zodat ze een idee van afstand hebben. En ook deze factor moeten ze combineren met de navigatieoefeningen.

In de praktijk blijken sommige zaken toch lastiger dan het in het theorielokaal leek voor ze. Na de eerste duik nog wat extra uitleg en correctie van de instructeur om de puntjes op de i te zetten.

Daarna weer het water in met nog enkele oefeningen. Deze keer navigeren ze als of ze nooit anders gedaan hebben. Beiden halen dan ook glansrijk hun Navigatie brevet! Voortaan vinden deze cursisten veel makkelijker hun weg onderwater en de plek waarvan ze vertrokken zijn. Natuurlijk blijft het na het behalen van het brevet belangrijk te oefenen om de net aangeleerde vaardigheden beter onder de knie te krijgen.

Nogmaals gefeliciteerd Davey en Olivier met het behalen van jullie navigatie brevet!

Wil jij ook leren navigeren zodat je voortaan de weg terug weet of objecten makkelijker kunt vinden? Boek dan snel de navigatie specialty! Voor meer informatie neem je contact op of lees hier eerst meer over de specialty.