Mariska gefeliciteerd met Buoyancy brevet

Mariska van harte gefeliciteerd met het behalen van je Perfect Buoyancy brevet!

Afgelopen vrijdagavond heeft Mariska haar 2e buoyancy les gehad in zwembad Vreeloo. Tijdens de lessen was het doel om perfect uitgetrimt en neutraal in het water te liggen. Zeker voor cursisten die net hun Open Water Diver brevet hebben gehaald is dat een uitdaging. Maar ook bij veel duikers die al langer hun brevet hebben ontbreekt het vaak aan de skills om dit te kunnen. Zeker als je in de buurt van koraal riffen duikt zou iedereen dit perfect moeten beheersen om geen schade aan te richten. Helaas zien we te vaak anders.

Mariska besloot direct aansluitend aan het behalen aan haar Open Water Diver brevet 4 specialty’s te boeken. Ze heeft inmiddels Nitrox en navigatie afgerond. Aansluitend aan Perfect Buoyancy gaat ze nog diep duiken doen. Met deze specialty’s op zak is Mariska in ieder geval klaar om te gaan genieten van het duiken.

Perfect buoyancy brevet ssi

We zijn gestart met uitladen. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van de opleiding. Daarna hebben we Mariska een aantal keren een correcte opstijging en afdaling laten maken. Toen was het tijd om te ervaren dat je niet constant lucht in en uit je BCD hoeft te doen om goed uitgetrimt te liggen. Ook hebben we nog wat oefeningen gedaan met verschillende blokjes lood. Dit om de focus geheel op de ademhaling te krijgen. Het gevolg daarvan was dat Mariska perfect in het water kwam te liggen tijdens alle mogelijke omstandigheden.

De koraal riffen kunnen blij zijn met duikers als Mariska die hun buoyancy goed weten te beheersen!

Wil jij net als Mariska ook je buoyancy leren beheersen? Meldt je dan snel aan voor je eigen Perfect Buoyancy opleiden! Voor meer informatie kijk je hier of neem je contact op.