Leuke duikdag in Nullzeit

Vandaag is duikgroep 2dive met een leuk groepje van 6 duikers naar Nullzeit in Duisburg geweest. Nullzeit is een oud drinkwater reservoir van de Duisburgse drinkwater leiding. Het is een soort betonbouw/bunker in de grond. In Nullzeit zijn 8 gangen met elk een eigen thema. Zo is er een winkelstraat, piratenschip, grottenstelsel, begraafplaats enz. Het is er ca. 6 meter diep en je bent er in totaal in een minuut of 25 doorheen. Dat moet ook wel, voor de natpak duikers, want de website vermeld dat het water 13 graden is. In de praktijk was het 11 graden.

Na het verzamelen zijn we wat gaan drinken. Daarna de briefing bij de maquette. Vervolgens was het tijd om de setjes aan te gaan sluiten en daarna om te kleden. Na omhangen van de duikstek via de trap linksaf het water in. Daarna heerlijk rustig de gangen door en van de thema’s genieten. onderweg nog wat karpers, steuren en goudvissen gedag gezegd. Aan het einde de trap weer op en snel de set af en bij de kachels opwarmen. Althans de dames. Zij waren de bikkels want ze doken in een natpak. De mannen doken alle drie droog.

Tussen de middag een echte Duitse lunch met brat- und currywurst. Daarbij warme thee of chocomel. Toen de setjes weer klaar maken en de trap weer af voor de tweede duik. Na afloop alles opruimen en omkleden. Daarna nog wat drinken en toen ging iedereen weer huiswaarts. Het waren weer 2 leuke en vooral gezellige duiken.

Binnen kort gaan we met een groep naar Todi. Dus duik je normaal ook alleen in de zomer of op vakantie! Gaan. Dan mee en zorg dat je ervaring op blijft doen en niet de hele winter niet duikt. Todi is in België. Het water i hier rond de 18 graden en er zwemmen zo’n 3.000 vissen. Ook liggen er enkele auto wrakken, is er een mijngang, een grot, een bar enz. Kortom een hele leuke locatie om 1 of 2 leuke duiken te maken. En je hebt omdat we met een groep gaan altijd een buddy. Houdt onze Facebook pagina van 2dive in de gaten en meldt je snel aan zodra het kan en ga gezellig mee!