Perfect Buoyancy voor de Familie Kouwenhoven

Vrijdagavond was de laatste Perfect Buoyancy specialty les voor de familie Kouwenhoven.

In eerste instantie ondervond Marc, de vader, aan het einde van de duik wat problemen om zijn buoyancy goed te houden en hij vond dat hij te snel door zijn lucht heen was. Het leek hm dus een goed idee hier iets aan te doen. Omdat de rest van de familie hem wilde steunen en de specialty mogelijk voor iedereen leerzaam is besloten ze om met 5 personen de specialty Perfect Buoyancy te boeken.

Perfect buoyancy brevet ssi

Als eerste volgden ze de theorieles waarin alle onderdelen werden behandeld die met Perfect Buoyancy te maken hebben. Dat bleek een fijne update van deels bekende lesstof voor allemaal te zijn.

Daarna de praktijk in het zwembad. We starten met het goed uitloden van iedereen. Daarna volgden oefeningen. Als het met één van de familieleden even iets lastiger ging hebben we ze apart genomen zodat er even nog meer aandacht was en de oefening snel onder controle kwam. Er werden direct flinke stappen gemaakt. Tijdens de volgende zwembadles nogmaals controle van het uitloden omdat we uit ervaring weten dat duikers die even niet gedoken hebben vaak bij de 2e duik wat ontspannener zijn waardoor er soms nog een kilo van de loodgordel af kan. Hierdoor wordt het beheersen van de buoyancy alleen maar makkelijker. Daarna gestart met de iets uitdagender oefening. Ook tijdens deze les zijn er flinke stappen gemaakt.

Kortom het was voor alle 5 de familieleden een hele leerzame specialty. Daarnaast was het natuurlijk ook gewoon een leuk familie uitje!

Wil jij ook je buoyancy perfect leren beheersen? Boek dan snel jouw Perfect Buoyancy specialty bij in2dive! Voor meer informatie of het boeken van jouw specialty neem contact op door hier te klikken.