Weer 2 Deep Diving duikers erbij

Afgelopen zondag mochten we weer 2 duikers feliciteren met hun Deep Diving brevet.

Na het volgen van de uitgebreide theorie waarbij alle ins en outs aan bod komen over diep duiken zoals stikstof narcose, uitrusting, voorbereiding, luchtverbruik berekenen en een diepe duikplannen en het afsluitende theorie examen was het tijd voor de praktijk. Er moeten voor het Deep Diving brevet 3 duiken worden gemaakt. Daarbij moeten de volgende dieptes, 18, 24 en 30 meter, minimaal bereikt worden.

Deep Diving specialty brevet

Belangrijk daarbij is dat de duiker zijn afdaal- en opstijg snelheid goed kan controleren zodat er tijd is om te klaren en met de juiste snelheid wordt opgestegen. Ook het maken van een goede veiligheidsstop is belangrijk. Verder wordt er veel tijd besteed aan het oplaten op correcte wijze van een smb.

Nadat dit allemaal op correcte wijze is gedaan was het tijd om Sabina en Tim te feliciteren met het behalen van hun welverdiende Deep Diving brevet. Beide zijn nu opgeleid om op een correcte manier duiken dieper dan 18 meter te maken. De maximale diepte die ze mogen duiken met dit brevet is 40 meter.