Ruud gefeliciteerd met je Dry Suit Diving brevet

Ruud van harte gefeliciteerd met het behalen van zijn Dry Suit Diving brevet namens Duikschool in2dive.

Dry Suit Diving brevet SSI droogpak duiken

Na aanschaf van een Dry Suit wilde Ruud natuurlijk zo snel mogelijk goed en vooral veilig leren duiken met zijn droogpak. Hij besloot dat bij in2dive te doen. Na een zwembadles en theorieavond over de ins en outs van het droogpak duiken moesten er natuurlijk nog echte droogpak duiken worden gemaakt. Helaas gooide de Covid19 crisis nog wat roet in het eten. Maar vanochtend was het dan toch zover. We hadden vroeg afgesproken op Zandeiland 4 te Vinkeveen. Na een briefing en nog wat uitleg en toelichting gingen we het water in. De eerste duik was vooral om te wennen aan het anders reageren van een droogpak ten opzichte van een natpak. Maar al snel ging het beter en beter. Ook aan het einde van de duik ging de opstijging zo goed als foutloos. Vooral het anticiperen blijft anders.

Na een fles wissel en wat drinken maakten we ons klaar voor de tweede duik. Nu kwamen de echte oefeningen. Een opstijging, afdaling op het platform, een simulatie van een vollopend pak, netjes stil blijven hangen enzovoort. Ook dit ging Ruud heel goed af. Daarna hebben we de duik nog voortgezet richting het 18 meter platform. Daar nog een keer stil gehangen en toen rustig aan terug.

Ruud heeft twee keurige nette droogpak duiken gemaakt en moet nu alleen nog wat extra ervaring opdoen. Maar daar is hij meer dan klaar voor. Ruud gefeliciteerd met je Dry Suit Diving brevet! En heel veel veilige en vooral droge duiken gewenst!

Wil jij ook leren en ervaren hoe het is om droog te duiken? Neem dan snel contact met ons op door hier te klikken.